Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!
Tisztelt Osztályvezető Asszony/Úr!

Szeretettel hívom meg Önt és munkatársait 2017. március 3-án délelőtt az Országos Onkológiai Intézetben tartandó „Minimálisan invazív beavatkozások a daganatos betegek személyre szabott kezelésében – Rectumkarcinoma” című kreditpontos továbbképző előadásra.
Az előadássorozat 14.00-kor meleg ebéddel ér véget. Akkreditációja belgyógyász, gastroenterológus, onkológus, sugárterapeuta, háziorvos, patológus, radiológus, sebész és plasztikai sebész kollégák számára érvényes, a Semmelweis Egyetem akkreditálta.
A tanfolyam díja 10.000Ft.
Kérem, hogy munkatársait tájékoztassa a rendezvényről, mely a multidisciplinaritás jegyében született.
Reményeink szerint nem szakorvos kollégáink regisztrációját szponzori támogatás teszi majd könnyebbé, limitált számban. Erről megfelelő időben ismételt értesítést küldünk.

Budapest, 2017.01.05.
Tisztelettel:

Dr. Mersich Tamás PhD
Osztályvezető főorvos
a tanfolyam szervezője

Dr. Kásler Miklós
Főigazgató

Köszöntő

A személyre szabott kezelés ma már nemcsak azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló gyógyszerek közül kiszűrjük a kevésbé hatékonyt, hanem sokkal többet: az egyén lehetőségeit, élethelyzetét, társbetegségeit, daganatát, daganatbiológiáját és sok más faktort figyelembe véve alakítunk ki terápiás stratégiát. Ennek célja úgy beavatkozni a szervezet és a daganat közötti harcba, hogy a szervezet immunológiai kompetenciája megfelelő maradjon. A minimálisan invazív beavatkozások –többek között- éppen azt a fenti célt szolgálják, hogy a lehető legkevésbé avatkozzunk be a szervezet immunológiai kompetenciájába. A minimálisan invazív sebészeti tevékenység nem jelent csökkentett radikalitású műtétet, és nem járhat onkológiai kompromisszummal sem. Ugyanakkor lehetőséget ad a korai felépülésre, hatékonyabbá teszi, teheti a nem sebészeti kezelések tervezését. Bár Magyarországon a minimalisan invazív sebészet, és különösen a minimálisan invazív daganatsebészet jelentős lemaradásban van –elsősorban anyagi okok miatt- Európa nyugatibb felével szemben, a jövő egyik célját jelenti minden kétséget kizáróan hazánkban is.
A fenti gondolatok jegyében indítottuk útnak azt a továbbképző sorozatot, melynek középpontjában a minimalisan invazív beavatkozások állnak, és mely idén 2017-ben a rectumkarcinoma témakörét érinti. Ezen területen több olyan kérdés került az elmúlt években terítékre, melynek interdisciplináris diszkussziója mindenképp érdeklődésre tarthat számot. Ilyen a laparoszkópos rectumsebészet helyezete, a transanalis TME, mint új beavatkozás helye, vagy ép annak az eldöntése hogy radiokemoterápia mellett észlelt teljes regresszió esetén mi a teendő?
Nagy szeretettel várjuk tehát továbbképzésünkre a multidisciplinaritás jegyében minden daganatos beteggel foglalkozó belgyógyász, onkológus, sugárterapeuta, patológus, radiológus, sebész, gasztroenterológus és háziorvos kollégát, 2017. március 3-án pénteken. Idén a rectumdaganatok komplex ellátásáról lesz szó, fókuszban a minimálisan invazív beavatkozásokkal. A továbbképző előadásokat büfé jellegű ebéd követi, melyre minden regisztrált résztvevőt szeretettel várunk az Országos Onkológiai Intézetben.

Tisztelettel:
Dr. Mersich Tamás PhD

Mellékletek:
FileLeírásMéret
A melléklet letöltése (Meghivi_level_elso_ertesítes_rectum.docx)Meghívó 11 kB
A melléklet letöltése (Minimálisan invazív beavatkozások- adatlap.docx)Adatlap 15 kB
A melléklet letöltése (MIS továbbképzés_köszöntő2017.docx)Köszöntő 17 kB

MGT 60. Nagygyűlése

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság 60. Nagygyűlése

Időpont: 2018.06.02. - 2018.06.05.
Helyszín: Hotel Azúr, Siófok

ABSZTRAKT BEKÜLDÉS ➥

REGISZTRÁCIÓ ➥

RÉSZLETES PROGRAM ➥

VEZETŐSÉG VÁLASZTÁS ➥

MGT 59. Nagygyűlése

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság 59. Nagygyűlése

Időpont: 2017.06.10. - 2017.06.13.
Helyszín: Hotel Azúr, Siófok

RÉSZLETES PROGRAM ➥

FÉNYKÉPEK ➥

Időpontok

MGT Vezetőségi Ülés

Dátum: 2018.04.18, Szerda

Időpont: 13:00

Helyszín: SE II. Bel. Klinika

MGT Hírlevelek

Archívum

Nemzetközi rendezvények

MGT Asszisztensi Szekció